Mus makrelowy Drukuj

50 g śmietany kremówki 30%
1 opakowanie serka topionego (100 g)
1 makrela
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

  • z makreli usunąć skórę, kręgosłup i ości
  • wszystkie składniki włożyć do naczynia i zmiksować – 40 sek., obr. 6
  • zgarnąć masę ze ścianek, założyć motylek, ucierać – 1 min, obr. 4

 

mus-makrela-1m

Masło makrelowe

 

 

50 g śmietany kremówki 30%

1 opakowanie serka topionego (100 g)

1 makrela

3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

 

 

·         z makreli usunąć skórę, kręgosłup i ości

·         wszystkie składniki włożyć do naczynia i zmiksować – 40 sek., obr. 6

·         zgarnąć masę ze ścianek, założyć motylek, ucierać – 1 min., obr. 4