3 ząbki czosnku 20 g koperku 20 g pokrojonego szczypiorku 200 g świeżego ogórka 300 g twarożku śmietankowego 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 100 g gęstego joguru naturalnego
- czosnek włożyć do naczynia miksującego i rozdrobnić - 5 sek., obr. 7, przełożyć do innego naczynia
- koperek posiekać - 5 sek., obr. 5, przełożyć do innego naczynia
- ogórek rozdrobnić - 3 sek., obr. 6, odcedzić przez siteczko, przełożyć do innego naczynia
- wszystkie składniki oprócz ogórka włożyć do naczynia miksującego i zmiksować - 30 sek., obr. 5
- dodać ogórek i wymieszać - 4-5 sek., obr. 4 wsteczne
Uwaga: można dodać rzodkiewkę a zamiast ogórka użyć papryki
|