Fizz z mango Drukuj

1 mango - bardzo dojrzałe, obrane i pokrojone w kostkę
30 g soku z cytryny
20 g syropu cukrowego
60 g białego rumu
10 kostek lodu
100 g wody mineralnej gazowanej lub wina musującego

  • do naczynia miksującego włożyć mango, wlać sok z cytryny i syrop cukrowy, zmiksować - 30 s, obr. 10
  • dodać rum i kostki lodu, zmiksować - 10 s, obr. 10
  • dodać wodę lub wino musujące, wymieszać - 5 s, obr. 5
  • przelać do wysokich szklanek, udekorować plasterkiem cytryny i podawać

Uwaga: syrop cukrowy jest delikatniejszy w smaku od cukru i ma tę zaletę, że szybko i dokładnie rozpuszcza się nawet w bardzo zimnych napojach. Dlatego jest niezastąpiony do przygotowywania koktajli i drinków.

Jeśli drink będzie zbyt gęsty należy dolać więcej wody gazowanej lub wina musującego.