Kieszonki: 400 g mrożonego szpinaku w liściach,rozmrożonego i odsączonego 70 g sera feta 4 filety z piersi kurczaka 500 g wody 1 drobiowa kostka rosołowa Sos: 100 g wywaru z gotowania 100 g białego wytrawnego wina 80 g słodkiej śmietany 40 g masła 1/2 pęczka natki pietruszki 2 łyżki mąki 1 łyżeczka cukru 3 szczypty soli
- do naczynia miksującego włożyć szpinak i ser feta, wymieszać – 5 sek., obr. 3, wsteczne
- filety naciąć tak, aby powstały głębokie kieszonki, wypełnić je farszem i spiąć wykałaczkami, umieścić na przystawce Varoma
- do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kostkę rosołową, przystawkę Varoma umieścić na naczyniu miksującym, gotować na parze – 30 min., obr. 1, temp. Varoma
- zdjąć przystawkę, opróżnić naczynie miksujące zachowując 100 g wywaru
- do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na sos, wymieszać – 10 sek., obr. 7
- zdjąć miarkę i gotować – 7 min., obr. 2, temp. 100 st.
- sosem polać filety
|