Wino, dobra kuchnia, relaks
Pampuchy (parowańce) PDF Drukuj Email

Porcja dla 4 osób

200 ml mleka
30 g drożdży
10 g cukru
500 g mÄ…ki
2 jajka
1 łyżeczka soli

  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć drożdże, cukier, jajka i mleko, podgrzać – 1,5 min., obr. 5, temp. 50 st.
  • doÅ‚ożyć resztÄ™ skÅ‚adników, wyrobić – 3 min., obr. InterwaÅ‚
  • wyjąć ciasto z naczynia i rozwaÅ‚kować na grubość 1 cm, miarkÄ… wyciąć krążki
  • krążki przykryć Å›ciereczkÄ… i pozostawić w ciepÅ‚ym miejscu do wyroÅ›niÄ™cia – czas 30 min.
  • do naczynia wlać 700 ml wody, naÅ‚ożyć miarkÄ™ i zagotować – 5 min., temp. Varoma, obroty poz. 1,5
  • w czasie gotowania wody natÅ‚uÅ›cić oba poziomy Varomy olejem i uÅ‚ożyć kluski
  • zdjąć miarkÄ™, przystawkÄ™ Varoma umieÅ›cić na naczyniu i parować – 8 min., temp. Varoma, obr. poz. 1

 

 

 
All Days392391
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™