Wino, dobra kuchnia, relaks
Chleb na sodzie PDF Drukuj Email

50 g ziarna pszenicy
190 g mÄ…ki pszennej
25 g masła
200 g kefiru
łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli

  • włączyć piekarnik na 140 st. C
  • pszenicÄ™ wsypać do naczynia miksujÄ…cego i zemleć na mÄ…kÄ™ – 30 sek., obr. 10
  • dodać pozostaÅ‚e skÅ‚adniki, wyrobić – 2 min, obr. InterwaÅ‚
  • prostokÄ…tnÄ… foremkÄ™ posmarować olejem, przeÅ‚ożyć do niej ciasto, wierzch posmarować olejem i dość głęboko naciąć wzdÅ‚uż
  • piec ok. 20 min w temp. 220 st.C

 

 

 
All Days382548
Użytkowników: 0
Gości: 2
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™