Wino, dobra kuchnia, relaks
Chleb ziołowy PDF Drukuj Email
  • Do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć w podanej kolejnoÅ›ci:
- 3 MT ciepłej wody
- 50 g drożdży

- 1 łyżeczkę cukru
- 500 g mÄ…ki
- 120 g pÅ‚atków owsianych
- 1 kopiastą łyżeczkę soli
- 100 g orzechów wÅ‚oskich
- po 1 kopiastej łyżeczce: majeranku, oregano, kminku, siemienia lnianego, sezamu, słonecznika i dyni
  •   Na koniec dodać 1 MT ciepÅ‚ej wody i lekko pomieszać kopystkÄ… w naczyniu. Wyrobić ciasto - poz. InterwaÅ‚, czas - 3 min
  • Zaczekać 15 min aż trochÄ™ uroÅ›nie i przeÅ‚ożyć ciasto do dwu wysmarowanych tÅ‚uszczem foremek keksowych.
  • Zaczekać ok. 30 min, posmarować wierzch chleba jajkiem (może też być samo biaÅ‚ko) i posypać makiem lub sÅ‚onecznikiem.
  • Piec ok. 60 min w temp. 200 st. C. na niskim ruszcie, żeby wierzch siÄ™ nie spaliÅ‚.

 
All Days382544
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™