Wino, dobra kuchnia, relaks
Zupa gulaszowa PDF Drukuj Email
  • 2 zÄ…bki czosnku
  • 200 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 20 g oleju
  • 500 g miÄ™sa woÅ‚owego gulaszowego, pokrojonego w kostkÄ™ ok. 1,5x1,5 cm
  • 2 Å‚yżki papryki sÅ‚odkiej mielonej
  • 2 Å‚yżeczki soli
  • 1 Å‚yżeczka pieprzu
  • 0,5 Å‚yżeczki pieprzu cayenne
  • 0,5 Å‚yżeczki kminku mielonego
  • 1 Å‚yżka majeranku, suszonego
  • 2 maÅ‚e liÅ›cie laurowe
  • 1 Å‚yżeczka przyprawy uniwersalnej wykonanej w TM
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 150 g papryki czerwonej, pokrojonej w kostkÄ™
  • 200-250 g ziemniaków, pokrojonych w kostkÄ™
  • 300 g wody + dodatkowa porcja
  • 0,5 puszki zielonego groszku, okoÅ‚o 5 Å‚yżek
  • natka pietruszki, posiekana - opcjonalnie

 zupa-gulaszowa-1m-www

Krok 1.
Do naczynia miksujÄ…cego TM wÅ‚ożyć czosnek i cebulÄ™, rozdrobnić - 3 s, obr. 5, zgarnąć skÅ‚adniki ze Å›cianek, dodać olej i dusić - 3 min, obr. 1, temp. Varoma.

Krok 2.
Dodać mięso i dusić – 5 min, obr. soft, wsteczne, temp. Varoma.

Krok 3.
Dodać przyprawy, koncentrat pomidorowy, 300 g wody i gotować - 40 min, obr. soft, wsteczne, temp. 100 st., zamiast miarki na pokrywie postawić koszyczek.

Krok 4.
Dodać paprykę, ziemniaki, uzupełnić wodę do 2 litrów, gotować - 25 min, obr. soft, wsteczne, temp. 100 st., zamiast miarki na pokrywie postawić koszyczek.

Krok 5.
DoÅ‚ożyć groszek i gotować kolejne 5 minut, ewentualnie przyprawić do smaku, posypać natkÄ….

 
All Days392447
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™