Wino, dobra kuchnia, relaks
Mleko migdałowe PDF Drukuj Email

 

klos

 

100 g migdałów
woda

 

  • migdaÅ‚y sparzyć, obrać, zalać wodÄ… tak, by je przykryć, pozostawić na kilka godzin (w czasie pÄ™cznienia migdaÅ‚y wchÅ‚aniajÄ… wodÄ™ - uzupeÅ‚niać jÄ… by byÅ‚y caÅ‚y czas przykryte)
  • zmiksować razem z wodÄ… – 1,5 min, obr. 10
  • uzupeÅ‚nić wodÄ… do litra, wymieszać

 

Uwagi:
1. Mleko można przecedzić przez ściereczkę lub papierowy filtr do kawy, ale nie jest to konieczne. Odcedzonych migdałów nie wyrzucamy. Można je wymieszać np. z miodem lub dżemem i wykorzystać do smarowania pieczywa.
2. Mleka używamy zamiast mleka krowiego, można dodawać np. do kawy.
3. Mleka migdałowego nie należy gotować.
4. Można je przechowywać przez kilka dni w lodówce.

 

 
All Days392399
Użytkowników: 0
Gości: 4
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™