Wino, dobra kuchnia, relaks
Syrop cukrowy PDF Drukuj Email

250 g cukru
250 g wody

  • cukier wsypać do naczynia miksujÄ…cego, wlać wodÄ™, gotować bez nakÅ‚adania miarki na pokrywÄ™ - ok. 15 min, obr. 1, temp. Varoma - aż cukier caÅ‚kowicie siÄ™ rozpuÅ›ci
  • odstawić do wystudzenia i przelać do czystej butelki

Szczelnie zamknięty syrop cukrowy można przechowywać w lodówce bardzo długo.

Syrop jest delikatniejszy w smaku od cukru i ma tę zaletę, że szybko i dokładnie rozpuszcza się nawet w bardzo zimnych napojach. Dlatego jest niezastąpiony do przygotowywania koktajli i drinków.

 
All Days392408
Użytkowników: 0
Gości: 3
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™