Wino, dobra kuchnia, relaks
Marynata winna PDF Drukuj Email


2 liście laurowe
10 goździków
2 ziarenka ziela angielskiego
1 łyżeczka suszonego tymianku
2 łyżeczki soli
4 zÄ…bki czosnku
100 g marchewki
100 g cebuli
50 g selera
100 g pora
500 g czerwonego wytrawnego wina

  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć liÅ›cie laurowe, goździki i ziele angielskie, pokrÄ™tÅ‚o obrotów ustawić w pozycji "zamkniÄ™te naczynie", 2-3 razy wcisnąć przycisk Turbo
  • dodać pozostaÅ‚e skÅ‚adniki oprócz wina, rozdrobnić – 3 sek, obr. 5
  • dodać wino, gotować – 10 min, obr. 1, temp. 100 st., wystudzić


Uwaga: marynata idealnie pasuje do karkówki i wołowiny. Mięso należy marynować min. 4-5 godzin. Najlepszy efekt uzyskuje się pozostawiając mięso w marynacie na całą dobę w lodówce.

 
All Days392464
Użytkowników: 0
Gości: 2
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™