Wino, dobra kuchnia, relaks
Zupa-krem z papryki i pomidorów PDF Drukuj Email

klos100 g czerwonej papryki
30 g cebuli
150 g pomidorów
2 kostki rosołowe
100 g serka topionego
200 g maślanki
2 łyżki mączki ryżowej


  • wszystkie składniki oprócz maślanki zmiksować – 20 s, obr. 7-8
  • wlać maślankę, uzupełnić wodą do 1 litra, gotować – 15 min, 90 st. C, obr. 2
  • zmiksować – 20 s, obr. 8-10

Uwagi:

1. Maślanka jest produktem ubocznym otrzymywanym podczas produkcji masła.
2. Będziemy mieli pewność, że zupa jest bezglutenowa, jeśli użyjemy maślanki, kostki rosołowej, sera topionego i mączki ryżowej wykonanych samodzielnie.

 
All Days220268
Użytkowników: 0
Gości: 20
Zamknij okno

Zaloguj się