Wino, dobra kuchnia, relaks
Orientalne pralinki PDF Drukuj Email

100 g suszonych daktyli bez pestek
50 g suszonych moreli
50 g wyłuskanych orzechów laskowych lub migdałów

25 g suszonej żurawiny
50 g czekolady gorzkiej lub deserowej
ziarno sezamu

  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć wszystkie skÅ‚adniki oprócz sezamu, rozdrobnić - 20 sek., obr. 10
  • Å‚yżeczkÄ… nabierać na dÅ‚oÅ„ maÅ‚e porcje masy i formować z nich kuleczki
  • kulki obtoczyć w sezamie  

Uwaga: do dekoracji można również użyć gotowej twardej polewy czekoladowej.
Należy pokroić ją na kawałki, rozdrobnić - 10 sek., obr. 8, następnie podgrzać - 3 min, obr. 2, temp. 50 st. i polewać nią pralinki.

 

pralinki-orientalne

 

 

 

 

 
All Days392446
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™