Wino, dobra kuchnia, relaks
Zupa ogórkowa PDF Drukuj Email

klos100 g warzyw (marchew, pietruszka, seler, cebula)
250 g kiszonych ogórków
300 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
100 piersi kurczaka
1 kostka rosołowa
1 łyżeczka przyprawy "Vegety"
20 g mączki ryżowej
20 g masła
100 g śmietanki
woda

  • ogórki włożyć do naczynia miksującego i posiekać – 10 sek., obr. 5, przełożyć do innego naczynia
  • na wirujący nóż wrzucić cebulę, posiekać – 3 sek., obr. 7
  • dodać pozostałe warzywa (oprócz ziemniaków) i rozdrobnić – 2 sek., obr. 5
  • dodać masło, mięso pokrojone w kostkę, ziemniaki, przyprawy, wlać 1 litr wody i gotować – 15 min., obr. 1 wsteczne, temp. Varoma
  • dodać ogórki, mączkę ryżową i śmietankę, gotować – 15 min, obr. 1 wsteczne, temp. 100 st.

Uwaga:
Będziemy mieli pewność, że zupa jest bezglutenowa, jeśli użyjemy śmietany bez żadnych dodatków (zagęstników itp.) oraz kostki rosołowej, przyprawy "Vegety" i mączki ryżowej wykonanych samodzielnie.

 

 
All Days220269
Użytkowników: 0
Gości: 22
Zamknij okno

Zaloguj się