100 g warzyw (marchew, pietruszka, seler, cebula) 250 g kiszonych ogórków 300 g ziemniaków pokrojonych w kostkę 100 piersi kurczaka 1 kostka rosołowa 1 łyżeczka przyprawy "Vegety" 20 g mączki ryżowej 20 g masła 100 g śmietanki woda
- ogórki włożyć do naczynia miksującego i posiekać – 10 sek., obr. 5, przełożyć do innego naczynia
- na wirujący nóż wrzucić cebulę, posiekać – 3 sek., obr. 7
- dodać pozostałe warzywa (oprócz ziemniaków) i rozdrobnić – 2 sek., obr. 5
- dodać masło, mięso pokrojone w kostkę, ziemniaki, przyprawy, wlać 1 litr wody i gotować – 15 min., obr. 1 wsteczne, temp. Varoma
- dodać ogórki, mączkę ryżową i śmietankę, gotować – 15 min, obr. 1 wsteczne, temp. 100 st.
Uwaga: Będziemy mieli pewność, że zupa jest bezglutenowa, jeśli użyjemy śmietany bez żadnych dodatków (zagęstników itp.) oraz kostki rosołowej, przyprawy "Vegety" i mączki ryżowej wykonanych samodzielnie.
|