Wino, dobra kuchnia, relaks
Zupa z cukinii z pieczarkami PDF Drukuj Email

klos

2 małe cukinie (łącznie 500-600 g)
1 mała cebula
15 dkg kapeluszy z pieczarek 
1 łyżka oliwy z oliwek
100 g serka topionego naturalnego
2 kostki rosołowe
sok z 1/2 cytryny
1 zÄ…bek czosnku
1 gałązka estragonu
pieprz do smaku

•    cukiniÄ™ umyć, odciąć koÅ„ce, pokroić na kawaÅ‚ki, wrzucić do naczynia miksujÄ…cego i rozdrobnić – 5 sek., obr. 5, przeÅ‚ożyć do innego naczynia
•    na wirujÄ…ce noże wrzucić cebulÄ™ i czosnek – 2-3 sek., obr. 6
•    dodać Å‚yżkÄ™ oliwy i poddusić – 2 min, obr. 1, 90 st.
•    dodać cukiniÄ™ i dalej dusić – 3 min, obr. 1, temp. 100 st., zmiksować – 10 sek., obr. 8
•    uzupeÅ‚nić wodÄ… do 1,5 litra, dodać ser topiony, kostki rosoÅ‚owe, estragon, szczyptÄ™ pieprzu, gotować 15 min, obr. 2, temp. 90 st.C, zmiksować - 10 sek., obr. 7
•    pieczarki umyć, pokroić na cienkie plastry, skropić sokiem z cytryny i smażyć przez kilka minut na patelni (na Å‚yżce oliwy)
•    rozlać zupÄ™ na talerze dodajÄ…c pieczarki

  cukiniowa2

Uwaga - będziemy mieli pewność, że zupa jest bezglutenowa, jeśli użyjemy kostki rosołowej i sera topionego wykonanych samodzielnie.

 
All Days392466
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™