Wino, dobra kuchnia, relaks
Pasta twarogowo-jajeczna PDF Drukuj Email

 

klos

 

500 g chudego twarogu
6 jaj ugotowanych na twardo
150 g parmezanu pokrojonego na kawałki
250 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
100 g majonezu
2 zÄ…bki czosnku
sól, pieprz – do smaku


  • parmezan wÅ‚ożyć do naczynia miksujÄ…cego i rozdrobnić - 20 s, obr. 7, przeÅ‚ożyć do innego naczynia
  • czosnek wrzucić na wirujÄ…ce noże, rozdrobnić – 1-2 s, obr. 7
  • wszystkie pozostaÅ‚e skÅ‚adniki wÅ‚ożyć do naczynia miksujÄ…cego i zmiksować pomagajÄ…c sobie kopystkÄ… – 60-90 s, obr. 7

Uwagi:

1. Zamiast parmezanu można użyć litewskiego sera Dżiugas.
2. Będziemy mieli pewność, że pasta jest bezglutenowa, jeśli użyjemy majonezu wykonanego samodzielnie.

 
All Days392438
Użytkowników: 0
Gości: 2
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™