świeży imbir obrany (wielkości orzecha włoskiego) 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 200 g pikantnego ketchupu 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1/2 łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki • do naczynia miksującego włożyć imbir, czosnek i papryczkę chilli, rozdrobnić – 3 sek., obr. 8 • dodać pozostałe składniki, wymieszać – 10 sek., obr. 3 Uwagi: - glazurą można smarować zarówno mięso, kiełbasę jak i warzywa - kiełbasę, mięso, warzywa należy mocno ponacinać, opiec po kilka minut z każdej strony, obficie posmarować glazurą i dalej opiekać - mięso drobiowe zamiast nacinania należy ponakłuwać widelcem, opiec, obficie posmarować glazurą i dalej opiekać
|