Wino, dobra kuchnia, relaks
Kopytka bezglutenowe PDF Drukuj Email
500 g ziemniaków
200 g mÄ…ki krakowskiej (Balviten) lub Extra uniwersalnego koncentratu mÄ…ki bezglutenowej (Bezgluten)
15 g kaszy kukurydzianej
1 jajko
sól

  • ziemniaki ugotować, wystudzić, pokroić w plastry
  • do naczynia wsypać mÄ…kÄ™, ziemniaki, kaszÄ™ i rozdrobnić – 10 sek., obr. 4
  • dodać jajko, sól i wyrabiać pomagajÄ…c sobie kopystkÄ… – 30 sek., obr. InterwaÅ‚
  • z ciasta uformować 2 waÅ‚ki, pokroić i wrzucać na wrzÄ…cÄ… osolonÄ… wodÄ™
  • podawać z sosami, polane masÅ‚em lub skwarkami z cebulÄ…
Uwaga: najlepiej użyć starych ziemniaków. W przypadku użycia mÅ‚odych należy zwiÄ™kszyć ilość kaszy do 30 g i mÄ…ki aż do uzyskania odpowiedniej gÄ™stoÅ›ci ciasta.
 
All Days393263
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™