Wino, dobra kuchnia, relaks
Sos cygański PDF Drukuj Email


150 g cebuli, przekrojonej na połówki
180 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
60 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
1 łyżeczka mąki ryżowej
450 g ketchupu
kilka kropli Tabasco
20 g koncentratu pomidorowego

•    do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć cebulÄ™, paprykÄ™ i ogórki, rozdrobnić – 5 sek., obr. 5
•    dodać resztÄ™ skÅ‚adników, gotować – 10 min, obr. 1, temp. 100 st., przeÅ‚ożyć do innego naczynia, pozostawić do ostygniÄ™cia

Uwaga: bardzo smaczny sos do kiełbasy lub karkówki.

 
All Days392475
Użytkowników: 0
Gości: 2
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™