Wino, dobra kuchnia, relaks
Zupa winna Riesling PDF Drukuj Email

100 g cebuli przekrojonej na pół
100 g pokrojonego w talarki pora
100 g pokrojonych na kawałki ziemniaków
20 g masła
200 g wody
1 kostka rosołowa drobiowa
200 g białego wytrawnego wina Riesling
330 g mleka
200 g śmietany 12%
sól do smaku

  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć cebulÄ™, por i ziemniaki, rozdrobnić - 5 sek., obr. 5
  • dodać masÅ‚o, dusić - 4 min, obr. 3, temp. Varoma
  • dodać wodÄ™, kostkÄ™ rosoÅ‚owÄ… i wino, gotować - 11 min, obr. 2, temp. 100 st.
  • zmiksować - 20 sek., obr. 10
  • dodać mleko i Å›mietanÄ™, gotować -2 min, obr. 3, temp. 100 st.
  • przyprawić do smaku solÄ…, podawać na gorÄ…co
 
All Days392379
Użytkowników: 0
Gości: 2
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™