Wino, dobra kuchnia, relaks
Zupa grzybowa PDF Drukuj Email

30 g suszonych borowików lub podgrzybków
80 g cebuli
200 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) obranej i pokrojonej na kawałki
20 g masła
1200 g wody + kilka łyżek
1 kostka bulionowa
3-4 gałązki pietruszki
2 łyżki mączki ryżowej
sól, pieprz do smaku
200 g ugotowanego makaronu

  • do suchego naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć natkÄ™ i rozdrobnić - 2 sek., obr. 6, przeÅ‚ożyć
  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć grzyby, rozdrobnić - 3 sek., obr. 6, przeÅ‚ożyć
  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć cebulÄ™, wÅ‚oszczyznÄ™ i masÅ‚o, rozdrobnić - 3 sek., obr. 6, nastÄ™pnie poddusić - 4 min., obr. 1, temp. Varoma
  • dodać grzyby, wodÄ™, kostkÄ™ rosoÅ‚owÄ…, sól, pieprz i gotować - 25 min, obr. 1, temp. 100 st.
  • w szklance wymieszać mÄ…czkÄ™ z kilkoma Å‚yżkami zimnej wody, przelać do naczynia miksujÄ…cego, dodać natkÄ™ i gotować - 4 min, obr. 1, temp. 100 st.
  • podawać z ugotowanym wczeÅ›niej makaronem lub kluskami
 
All Days392270
Użytkowników: 0
Gości: 2
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™