Wino, dobra kuchnia, relaks
Sos z suszonej żurawiny do mięsa PDF Drukuj Email

200 g suszonej żurawiny
100 g szalotek
20 g oliwy z oliwek
50 g brÄ…zowego cukru
40 g czerwonego octu winnego
po 2 szczypty soli, pieprzu i cynamonu
otarta skórka z caÅ‚ej pomaraÅ„czy
50 g wody

  • żurawinÄ™ namoczyć w ciepÅ‚ej wodzie - 3-4 godziny
  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć szalotki i oliwÄ™, rozdrobnić - 3 sek., obr. 5 i poddusić - 3 min., obr. 1, temp. Varoma
  • dodać odcedzonÄ… żurawinÄ™ i resztÄ™ skÅ‚adników, gotować - 25 min., obr. 1, temp. 100 st.
  • przelać do wyparzonego sÅ‚oika typu twist, zakrÄ™cić, zostawić dnem do góry aż do wystygniÄ™cia
 
All Days393359
Użytkowników: 0
Gości: 3
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™