Wino, dobra kuchnia, relaks
Żurawina do mięsa PDF Drukuj Email

1 kg żurawiny
0,5 kg gruszek
0,5 kg cukru
1/3 szklanki wody
1 opakowanie pektyny

  • gruszki obrać, pokroić na cząstki, ugotować w syropie z cukru i wody
  • na nóż założyć motylek,do naczynia miksującego wsypać żurawiny, podgrzać - 10 min., obr. 1 wsteczne, temp. 70 st.
  • syrop z gruszek wlać do żurawin, dodać pektynę, podgrzać - 10 min., obr. 1 wsteczne, temp. 90 st.
  • dołożyć gruszki, dalej gotować - 3 min., obr. 1 wsteczne, temp. 90 st.
  • przełożyć do słoików
 
All Days220511
Użytkowników: 0
Gości: 14
Zamknij okno

Zaloguj się