Wino, dobra kuchnia, relaks
Chleb włoski PDF Drukuj Email

500 g mÄ…ki orkiszowej typ 630
40 g drożdży
1 kopiasta łyżeczka soli
100 g soku pomidorowego
150 g wody
40 g oliwy z oliwek
80 g czarnych oliwek bez pestek
20 g suszonych pomidorów odcedzonych z oliwy

100 g żóÅ‚tego sera

  •  ser wÅ‚ożyć do naczynia miksujÄ…cego i zemleć - 10 sek., obr. Turbo
  • doÅ‚ożyć oliwki i suszone pomidory, rozdrobnić - 2 sek., obr. 6
  • wlać wodÄ™, sok pomidorowy, dodać jajko, drożdże, oliwÄ™, mÄ…kÄ™ i sól, wyrobić - 3 min, obr. InterwaÅ‚
  • przeÅ‚ożyć ciasto do wysmarowanej masÅ‚em lub margarynÄ… keksówki o dÅ‚ugoÅ›ci 30 cm, wstawić do piekarnika na ok. 30 minut
  • kiedy ciasto podwoi objÄ™tość wÅ‚Ä…czyć piekarnik i piec chleb okoÅ‚o 35-40 min w temp. 200 st.
Uwaga: chleb można upiec również bez dodatku sera. Chleb ten po upieczeniu ma rudy kolor. JeÅ›li chcemy tego uniknąć, to sok z pomidorów możemy zastÄ…pić wodÄ….
 
All Days393382
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™