Wino, dobra kuchnia, relaks
Czekoladowe fondue PDF Drukuj Email

140 g gorzkiej czekolady
200 g słodkiej śmietanki 30%
50 g masła
20 g rumu
świeże owoce pokrojone na kawałki (jabłka, gruszki, śliwki itp.)

  •  do suchego naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć czekoladÄ™ poÅ‚amanÄ… na kawaÅ‚ki, rozdrobnić - 10 sek., obr. 7
  • zaÅ‚ożyć motylek
  • dodać Å›mietanÄ™, masÅ‚o , podgrzewać - 4 min., obr. 3, temp. 90 st.
  • dodać rum, wymieszać - 5 sek., obr. 4
  • przelać do naczynia do fondue, kawaÅ‚ki owoców nabijać na patyczki lub specjalne szpikulce do fondue i maczać w roztopionej czekoladzie
 
All Days393507
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™