Wino, dobra kuchnia, relaks
Ketchup PDF Drukuj Email

1 kg pomidorów
1 łyżeczka soli
1 Å‚yżeczka zióÅ‚ prowansalskich
1 łyżka cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
ostra papryka w proszku (ilość wg uznania)

  • pomidory pozbawić głąba, zmiksować - 30 sek., obr. 5-8
  • w zagłębieniu pokrywy postawić koszyczek, nie zakÅ‚adać miarki, gotować - 30 min., obr. 2, temp. 100 st.
  • dodać przyprawy, mÄ…kÄ™ ziemniaczanÄ…, zagotować - 2-3 min., obr. 2, temp. 100 st.
  • ponownie zmiksować - 30 sek., obr. 10
  • gorÄ…cy ketchup przelać do wyparzonych sÅ‚oiczków, zakrÄ™cić, postawić do góry dnem i pozostawić do ostygniÄ™cia
 
All Days367745
Użytkowników: 0
Gości: 2
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™