Wino, dobra kuchnia, relaks
Pizza róża PDF Drukuj Email

Ciasto:
100 g orkiszu lub pszenicy
300 g mÄ…ki pszennej
30 g drożdży
szczypta cukru
220 g letniej wody
30 g oleju
1 łyżeczka soli
30 g roztopionego masła

Farsz:

100 g salami, pokrojonego na kawałki
100 g szynki gotowanej, pokrojonej na kawałki
100 g cebuli, pokrojonej na połówki
1 czerwona papryka, pokrojona na kawałki
100 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
100 g przecieru pomid
orowego
1 łyżeczka przyprawy do pizzy

pizza-roza

 

Wykonanie:

Ciasto:

  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć orkisz, zemleć – 1 min., obr. 10
  • dodać resztÄ™ skÅ‚adników oprócz masÅ‚a, wyrobić – 2 min., obr. InterwaÅ‚
  • na pergaminie rozwaÅ‚kować ciasto formujÄ…c kwadrat, posmarować masÅ‚em

Farsz:

  • naczynie miksujÄ…ce umyć, wÅ‚ożyć skÅ‚adniki na farsz, rozdrobnić – 20 sek., obr. 5, rozÅ‚ożyć na cieÅ›cie
  • pomagajÄ…c sobie pergaminem zwinąć ciasto w rulon, pokroić w plastry o gruboÅ›ci ok. 2 cm, poukÅ‚adać pÅ‚asko na blasze wyÅ‚ożonej papierem do pieczenia
  • przykryć i odstawić na 20 minut do wyroÅ›niÄ™cia, piec okoÅ‚o 30 min. w temp. 180 st.
 
All Days393439
Użytkowników: 0
Gości: 2
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™