Wino, dobra kuchnia, relaks
Zupa-krem z lubczyku PDF Drukuj Email

 

klos

 

2 kostki rosołowe
200 g g─Östej ┼Ťmietany 18%
30 g m─ůczki ry┼╝owej
80 g ┼Ťwie┼╝ych li┼Ťci lubczyku
woda

  • do naczynia miksuj─ůcego wla─ç 2 MT wody i doda─ç pozosta┼ée sk┼éadniki, zmisowa─ç - 20 sek., obr. 10
  • uzupe┼éni─ç wod─ů do 1 litra, gotowa─ç - 10 min, obr. 2, temp. 100 st.
  • ponownie zmiksowa─ç - 15 sek., obr. 10

Uwagi:
1. Do zupy ju┼╝ na talerzach mo┼╝na doda─ç ─çwiartki ugotowanego na twardo jajka.
2. B─Ödziemy mieli pewno┼Ť─ç, ┼╝e zupa jest bezglutenowa, je┼Ťli u┼╝yjemy ┼Ťmietany bez ┼╝adnych dodatk├│w (zag─Östnik├│w itp.) oraz kostki roso┼éowej i m─ůczki ry┼╝owej wykonanych samodzielnie.

 

 
All Days220268
U┼╝ytkownik├│w: 0
Go┼Ťci: 20
Zamknij okno

Zaloguj si─Ö