Wino, dobra kuchnia, relaks
Blok bakaliowy PDF Drukuj Email

Przepis Pani Ewy Kozłowskiej z Warszawy

100 g orzechów nerkowców
100 g rodzynków
100 g śliwek suszonych bez pestek
120 g margaryny
60 g wody
65 g cukru
15 g cukru waniliowego
2 Å‚yżki kakao 
1,5 szklanki mleka w proszku (nie granulowanego)
50 g herbatników

  • orzechy wsypać do naczynia miksujÄ…cego i rozdrobnić - 2 sek., obr. 5, przesypać do miski
  • Å›liwki suszone wÅ‚ożyć do naczynia miksujÄ…cego i rozdrobnić - 2 sek., obr. 7, razem z rodzynkami doÅ‚ożyć do orzechów
  • margarynÄ™, wodÄ™, cukier, cukier waniliowy i kakao wÅ‚ożyć do naczynia miksujÄ…cego i podgrzać - 10 min., obr. 2, temp. 90 st., ostudzić
  • wsypać bakalie, grubo pokruszone herbatniki i mleko w proszku, wymieszać - 30 sek., obr. 2,5 wsteczne
  • przeÅ‚ożyć do foremki, wystudzić
Uwaga: w wersji bezglutenowej należy użyć herbatników bezglutenowych.

 

 
All Days393564
Użytkowników: 0
Gości: 2
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™