Wino, dobra kuchnia, relaks
Masło PDF Drukuj Email

1/2 - 1 litr Å›wieżej Å›mietanki kremówki 30% o krótkim terminie przydatnoÅ›ci do spożycia

  • na nóż naÅ‚ożyć motylek, wlać Å›mietankÄ™ do naczynia miksujÄ…cego
  • nie ustawiajÄ…c czasu włączyć obroty 4
  • kiedy wytrÄ…cone masÅ‚o spowoduje wibracje - wyłączyć urzÄ…dzenie
  • masÅ‚o wyÅ‚ożyć do koszyczka odcedzajÄ…c w ten sposób maÅ›lankÄ™
  • starannie wypÅ‚ukać masÅ‚o z resztek maÅ›lanki pod bieżącÄ… zimnÄ… wodÄ…
  • wycisnąć resztÄ™ wody

Uwagi:
- śmietanka powinna mieć temperaturę pokojową
- z 1/2 litra śmietanki otrzymamy około kostki masła

- masÅ‚o możemy wykonać w różnych wariantach smakowych miksujÄ…c przed ubiciem Å›mietanki rozmaite dodatki (czosnek, zioÅ‚a, paprykÄ™, cebulÄ™ itp.)

 
All Days367747
Użytkowników: 0
Gości: 3
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™