Wino, dobra kuchnia, relaks
Kapusta włoska z rodzynkami, na ciepło PDF Drukuj Email
  • okoÅ‚o 1 kg kapusty wÅ‚oskiej
  • 100 g rodzynków suÅ‚taÅ„skich
  • 2 Å›rednie cebule
  • 200 g pieczarek
  • 2 jajka
  • 3 Å‚yżki posiekanego koperku
  • 2 Å‚yżeczki curry
  • 2 Å‚yżeczki papryki
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml gÄ™stej Å›mietany
  • olej, sól, pieprz

Krok 1.
Rodzynki zalać gorącą wodą

Krok 2.
Cebulę i pieczarki włożyć do naczynia miksującego i posiekać - 3-4 s, obr. 5

Krok 3.
Dodać 2-3 łyżki oleju i dusić - 8 min, obr. 2, wsteczne, temp. 80 st.C, wyłożyć do miseczki

Krok 4.
Kapustę poszatkować (partiami) - ok. 20 s, obr. 5

Krok 5.
Dodać uduszone pieczarki, przyprawy, odcedzone rodzynki i bulion, dusić - 30-40 min, obr. 2, wsteczne, temp. 90 st.

Krok 6.
Gdy kapusta będzie miękka, zwiększyć obroty do 3, wlać śmietanę zmieszaną z jajkami i dalej dusić, aż potrawa zgęstnieje - około 3 minut


 
All Days367734
Użytkowników: 0
Gości: 3
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™