Wino, dobra kuchnia, relaks
Sałatka jajeczna PDF Drukuj Email

100 g orzechów nerkowca
20 jajek ugotowanych na twardo, obranych
200 g korniszonów, pokrojonych na kawałki
300 g majonezu
100 g zalewy z korniszonów
1 ½ łyżeczki soli, plus porcja do smaku
¼ łyżeczki pieprzu, plus porcja do smaku
1 łyżeczka sosu Worcester, plus porcja do smaku
 

  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć orzechy nerkowca, rozdrobnić - 3 sek., obr. 8, przeÅ‚ożyć do innego naczynia
  • jajka podzielić na dwie porcje, każdÄ… rozdrobnić w naczyniu miksujÄ…cym - 2 sek., obr. 4, przeÅ‚ożyć do dużej miski
  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć ogórki, rozdrobnić - 5 sek., obr. 4, przeÅ‚ożyć do miski z jajkami
  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć majonez i przyprawy, wlać zalewÄ™ z korniszonów, wymieszać - 20 sek., obr. 3, wyÅ‚ożyć na jajka, posypać rozdrobnionymi orzechami nerkowca i wszystko dobrze wymieszać w misce, ewentualnie doprawić do smaku

Uwaga: sałatka może być także pastą do kanapek, wtedy należy miksować każdy ze składników o 2-3 sekundy dłużej.

 
All Days393461
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™