Wino, dobra kuchnia, relaks
Zupa-krem z selera naciowego PDF Drukuj Email

3-4 gałązki selera naciowego
2 kostki rosołowe mięsne lub bezmięsne
1/2 małej cebuli
50 g serka topionego
20 g mączki ryżowej
300 g ziemniaków
2 łyżki śmietany
woda

  • seler pokroić na kawaÅ‚ki, ziemniaki w kostkÄ™
  • wszystkie skÅ‚adniki (oprócz ziemniaków i wody) wÅ‚ożyć do naczynia miksujÄ…cego i zmiksować – 10 sek., obr. 8
  • kopystkÄ… zebrać masÄ™ ze Å›cianek, doÅ‚ożyć ziemniaki, uzupeÅ‚nić wodÄ… do 1,5 l, naÅ‚ożyć miarkÄ™, gotować do miÄ™kkoÅ›ci ziemniaków – 25-35 min, temp. 90 st. C, obroty 1, wsteczne
 
All Days393554
Użytkowników: 0
Gości: 3
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™