Wino, dobra kuchnia, relaks
Zupa meksykańska PDF Drukuj Email

2 małe cebule
1 zÄ…bek czosnku
2-3 łyżki oliwy
200 g mięsa z indyka pokrojonego w kostkę
2-3 łyżki przyprawy meksykańskiej
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 kostki rosołowe mięsne
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki czerwonej fasoli
pokrojona w kostkÄ™ czerwona papryka
600 ml wody

  • cebulÄ™ i czosnek wrzucić na wirujÄ…ce noże i posiekać – 3 sek., obr. 7-8
  • zemleć miÄ™so – wirujÄ…ce noże, 20 sek., obr. – 8
  • zaÅ‚ożyć motylek, dodać oliwÄ™ i przyprawÄ™ meksykaÅ„skÄ…, poddusić – 6 min, obr. – 3, temp. 100 st.
  • dodać koncentrat, kostki rosoÅ‚owe, wodÄ™, gotować – 12 min, obr. 2, temp. 100 st.
  • dodać kukurydzÄ™, fasolÄ™ i paprykÄ™ i dalej gotować – 5 min, obr. 1, wsteczne, temp. 100 st.
 
All Days367735
Użytkowników: 0
Gości: 4
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™