2 małe cebule 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki oliwy 200 g mięsa z indyka pokrojonego w kostkę 2-3 łyżki przyprawy meksykańskiej 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 kostki rosołowe mięsne 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli pokrojona w kostkę czerwona papryka 600 ml wody
- cebulę i czosnek wrzucić na wirujące noże i posiekać – 3 sek., obr. 7-8
- zemleć mięso – wirujące noże, 20 sek., obr. – 8
- założyć motylek, dodać oliwę i przyprawę meksykańską, poddusić – 6 min, obr. – 3, temp. 100 st.
- dodać koncentrat, kostki rosołowe, wodę, gotować – 12 min, obr. 2, temp. 100 st.
- dodać kukurydzę, fasolę i paprykę i dalej gotować – 5 min, obr. 1, wsteczne, temp. 100 st.
|